A polcrendszer már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága!

A polcrendszer már nem csak a nagyvállalatok kiváltsága!

Avagy a salgó polcok nyújtotta örömök

A házunk viszonylag újépítésű, így vannak még benne befejezetlen részek. Ilyen például a garázs is, ami már régóta félig felújított formában tengődik, még a vezetékek sincsenek rendesen beszerelve. A falból lógnak ki a zsinórok és az elektromos hálózat sincs megcsinálva. Egyszerre például nem tudom felkapcsolni a villanyt és bedugni a porszívót a konnektorba, mert kicsapja a vezetéket. Ráadásul maga a helyiség is nagyon rossz kialakítású. Ez így nemcsak csúnya, hanem közveszélyes is.

Eddig csak az autóm tárolására használtam a garázst, de a költözködés alatt annyi felesleges dolog került elő a dobozokból, hogy nem győztük őket hova rakni. Feleségem rendszeresen egzecíroztatott engem amiatt, hogy ha lenne egy normális polcrendszer a garázsban, akkor nem nézne ki úgy a lakás, mint egy bazár.

Elpanaszoltam a bánatomat egy jóbarátomnak, Daninak, akinek gyógyszeripari raktárépületei vannak, gondoltam ha valaki, hát ő biztosan tudja a megoldást. És milyen igazam volt!

Egy alapvetően nagyipari polcrendszerekre és raklapos állványrendszerekre specializálódott céget ajánlott nekem. Az ajánlataik között található olyan polcrendszer is, ami éppen ideális a számomra. fontos szempont volt nekem, hogy a polcok mozdíthatóak legyenek, hiszen a garázsban még rengeteg a tennivaló az elektromos vezetékekkel, ráadásul egy festés sem ártana neki. Daniék a raktárépületekben a termékek közül a gördíthető polcrendszert kedvelik a leginkább, mert így könnyen átrendezhető és újrakombinálható az egész helyiség elrendezése. Ráadásul olyan fontos vezetékekhez vagy kapcsolókhoz is hozzáférnek így, melyekhez egyébként lehetetlen lenne.

Dani szerint az a jó bennük, hogy ügyfélorientáltak és nem riadnak vissza egy-egy praktikátlan, szűkös helyiség láttán. Képesek személyre szabni a megrendelt állvány- és polcrendszereket. Miután elkészítették a terveket, elküldenek egy tervrajzot a megrendelőnek. Ha ő elégedett vele, kiszállítják, sőt be is szerelik, hogy minden flottul menjen.

Ennek bizony én sem tudtam ellenállni. Bevallom kicsit hízelgő is volt, hogy egy olyan polcrendszer álljon a garázsomban, amit egy európa szerte ismert cég készített és amelytől rendszeresen rendelnek árukat különféle nagyipari vállalatok.

Nem is tellett sok időbe, hogy felhívjam őket, másnap már tárcsáztam is az weboldalukon megadott telefonszámot. Az rendelés folyamán mindenben nagyon segítőkészek voltak, egyáltalán nem akartam úgymond ,,lerendezni” csak azért mert ipari mennyiség helyett csak néhány salgó polcot rendeltem.

Nem telt bele egy hét és a garázsomban már álltak is a horganyzott acélból készült, viszonylag könnyen mozdítható polcok. A legjobb az volt, hogy egyenként akár 280 kg-ot is elbírtak, így a sílécektől kezdve a felesleges könyvekig és lámpabúrákig mindent rájuk tudtam pakolni. Igazán praktikus és időtálló darabnak mutatkozott. Ráadásul még garanciát is vállalt érte a cég, ami még jobban megnyugtatott.

Az elektromos áramkör hőn áhított felújítására is sor került néhány hónappal később, és mivel a szekrények állványzatos-felépítésűek, ezért gyakorlatilag le sem kellett pakolni róla a dolgokat. Elég volt keresztülnyúlni rajtuk ahhoz, hogy a szerelők hozzáférjenek a garázsban futó vezetékek egy-egy fontos kapcsolódási pontjához.