Kijelző javítás az új technológia támogatására

Kijelző javítás az új technológia támogatására

A villanyszerelő szakma mintha a reformkorát élné azzal a rengeteg új technológiával, amit mostanában vezetnek be, és tesznek elérhetővé mindenki számára. Gondolom senkinek se szokatlan már az a látvány, amit évekkel ezelőtt még elképzelni se tudtunk volna: megérkezik hozzánk egy szakember a villanyóra állás leolvasására, és a telefonját előkapva azonnal azonosítja a készüléket, majd egyszerűen egy fotót lő róla. Nem kell már papírokkal vacakolni, és sokat adminisztrálni, csak annyi kell, hogy legyen egy jó állapotú telefonunk – aminek nem karcos vagy nehezen olvasható a kijelzője – és már szabadon dolgozhatunk.

LG kijelző javításEz a változás szerintem leginkább annak tudható meg, hogy a mi szakmánkban is elkezdett egyre több fiatal dolgozni, és már a cégeknél is csak egy-két tapasztaltabb róka képviseli az idősebb generációt. Ezzel együtt pedig mindenkinek van okostelefonja, amit tud és akar is használni.

Persze az átállás nem egyszerű, mert ha egyszer bevezetjük, figyelni kell arra, hogy mindenkinek legyen jól használható készüléke: mi eleinte nagyon sokat küzdöttünk azzal, hogy egyeseknek olyan karcos vagy rossz minőségű volt a képernyője a telefonján, hogy muszáj volt javítani, vagy rosszabb esetben az egészet lecserélni.

Arra is kellett figyelni, hogyha valakinek egyáltalán nincs alkalmas telefonja, annak biztosítani tudjuk, ezért beszereztünk egy csomó LG készüléket a cég költségeire. Ezek, mivel újak voltak, biztos, hogy megfelelő minőségűek voltak, és már nem kellett velük foglalkozni.

Úgy döntöttünk azonban, hogy akinek szüksége van rá, annak szintén álljuk a kijelző javítását, és végül ez további négy LG terméket jelentett. A nagy kérdés már csak az volt, hogy merre fele találunk megbízható LG kijelző javítás szolgáltatást, aki elvállalja a több gépet is egyszerre. Ennek utána kellett néznünk, majd pedig megoldani úgy minden szállítást és karbantartást, hogy a munkatársaink ne érzékeljék a telefonok hiányát, tehát lehetőleg egyetlen nap alatt.

A feladat elvégzését szerencsére sikerült ledelegálnom, így nekem már csak utólag mondták el, hogy hogyan zajlott ez az LG kijelző javítás, de ahogy hallottam, ez nem probléma, mert minden zökkenőmentes volt. Sikerült ugyanis egy olyan helyet találni, ahol akár azonnali, helybeni munkára is elvállalták mind a négy telefont, és így akár két óra alatt készen is lehetett mindegyik. Egy kollégám vitte el őket, és még egy pár másik fuvart is elintézett ennyi idő alatt, tehát tökéletesen jött ki. Persze, egyszerűbb lett volna, ha a házhozszállításos megoldást választhatjuk, de akkor nem tudtuk volna egy nap alatt megoldani.

Nagyon fontos szempont volt, hogy azoknál a telefonoknál, ahol nem elég a javítás, és cserét kell végrehajtani, ott ne olcsó kínai képernyőket rakjanak rá. Féltünk ugyanis attól, hogy azoknak a színe sötétebb, mint az eredeti, és mivel a villanyórák fotózása általában valamilyen kisebb, sötétebb szobában szokott megtörténni, nem lehetne olyan könnyen ellenőrizni az elkészült kép minőségét. Ezért is volt jó választás ez a hely, mert itt tudtuk, hogy minőségi cseretermékekre számíthatunk majd.

Kicsit kínos, de csak második körbe jutott eszünkbe, hogyha nem akarjuk rendszeresíteni az LG kijelző javításokat, akkor a saját, új telefonjainkra is kellett volna valamilyen védőfóliát vagy tokot rakni. Jobb megtenni ugyanis most ezt a pár ezer forintos beruházást ahelyett, hogy később a sokkal drágább dolgokat válasszuk. Így ezeket is külön elvittük, hogy megvásároljuk hozzá a kiegészítőket, és szakemberekre bízzuk azok felhelyezését.

Az új rendszer ezek után már működőképes volt, és minden kollégának ki is osztottuk az olyan telefont, ami a megfelelő szoftverekkel van ellátva, és olyan minőségű a képernyője, hogy sötét helyen is lehet vele precíz, pontos munkát végezni. A visszajelzések amik jöttek, mind pozitívak voltak, így úgy érezzük, megért mindent a beruházás: ráadásul, ha újra csinálnám, akkor is pont ezeket a védőfóliákat, telefonokat és LG kijelző javítást választanám. Merem ajánlani a most belevágóknak, hogy ők is gondolják át előre ezeket a tényezőket, és akkor nem érheti őket semmilyen meglepetés!