Új szegmenssel ismerkedünk: világítás a rendezvényeken, ahogyan mi látjuk

Új szegmenssel ismerkedünk: világítás a rendezvényeken, ahogyan mi látjuk

Amikor nagy rendezvények szervezéséről van szó, ma már nem ritka, hogy nem csak kellékek és díszek, hanem különleges technikák, fényelemek is szükségessé válnak. A szükség, talán nem is a legmegfelelőbb szó, inkább nevezzük igénynek, hiszen, bár nagyon látványos és elragadó, mikor ilyen különleges technikákkal felszerelt rendezvényt bonyolítanak le, ma már annyi exkluzív party kellék beszerezhető, hogy igazából ez nem is lenne szükségszerű. Ennek ellenére mégis megnövekedett az ezzel kapcsolatos megrendelések száma, és mi, mint jó elektromos hálózat és villanyszakértők, meg is lovagoltuk egyből a hullámot. Odáig fajult a dolog, hogy már a megrendeléseink igen magas százalékát ez teszi ki, és ebből adódóan, ismeretségeket és számos tapasztalatot is szerezhettünk a rendezvények szervezésének és lebonyolításának világából.

Ami mindenesetre kimondható, hogy nagyon nem mindegy, mint ahogy semmikor, ezeknél az eseményekkel sem, hogy kivel dolgozik együtt az ember. A rendezvények sok tényezőből összeálló egészek, és ha csak egy kis darabka nem stimmel, csak egy gyenge láncszem van a szerkezetben, borulhat az egész koncepció. Az elején, mikor belecsöppentünk ebbe a világba, nem értettem teljesen, mitől idegbeteg az összes rendezvényszervező, de ma már tisztán látom, hogy ez nem éppen az a nyugalmas közeg. Itt is, mint mindenhol az a cél, hogy jól összeszokott csapatok, cégek dolgozzanak együtt, akik jól kiegészítik egymást és jól tudnak együttműködni. Mi, például nagyon büszkék vagyunk arra, hogy időben mindig pontosan és probléma, csúszás nélkül dolgozunk, nem kell senkinek feleslegesen arra várnia, hogy elkészüljünk. A sok rendezvény folyamán, egyetlen olyan céggel találkoztam, akikről ugyan ez elmondható. Ők party kellékekkel foglalkoznak, és mikor velük kell dolgoznunk, szinte már hiányzik az idegbaj a szervezők arcáról. Mivel mi együtt vagyunk felelősek a díszítésért és látványért, így legalább ezen a fronton nincsen ilyenkor se csúszás se probléma, minden rendesen elkészül. Nem csak megrendelői oldalról, de a kivitelezés nézőpontjából is fontos, hogy ez így történjen, mert hiába nem a mi felelősségünk, és nekünk nem kellene ezzel különösebben törődnünk, de mégis megszólal, még más hibájából is a lelkiismeret, másrészt pedig, ha már dolgozunk valamin napokat, vagy akár heteket is, szeretnénk, hogy annak a végeredménye igazán minőségi és elfogadható legyen. Nem csak a mi munkánkat illetően, hanem a teljes egészet nézve is.

A pontosság mellett még szintén fontos szempont a minőség. Rengeteg olyan esettel találkoztam, amikor abból adódott a csúszás, hogy bár a cég, akiket megbíztak, ugyan időre leszállították a rendelést, de az áru minősége silány volt, nem lehetett felhasználni, így újabb felesleges köröket kellett futni, míg elfogadható nem lett a végeredmény. Ennél a party kellékekkel foglalkozó cégnél azt is szeretem, hogy a pontosság mellett a minőségre is hangsúlyt fektetnek. Nem engedik meg maguknak, hogy silány minőséget adjanak bárkinek, még akkor sem, ha rövid a határidő, vagy nagy a mennyiség, amit le kell szállítaniuk. A termékek pedig nagyon széles választékban elérhetőek, nem csak a szokásos lufi és szerpentin kombó, hanem vannak különleges, egyedi kellékeik is, ami a mai világban szintén nagyon fontos szempont.

Nem tudom, hogy a jövő mit hoz, meddig fog kitartani ez a rendezvényőrület, de az a megérzésem, hogy egy darabig még jelen kell lennünk ebben a szegmensben. Úgy néz ki, a 21. század olyan szintű fejlődési iramot diktál, amihez, aki nem alkalmazkodik, valami nagyon durva piacot hagy parlagon, és ez a mai gazdasági versenyben igazán luxus. Én nem kívánok egyebet magunknak, csak azt, hogy ezen a bohém piacon belefussunk még néhány olyan partnerce, mint a fent említett party kellékes cég, így könnyebbé téve nekünk a munkát és megspórolva jó sok idegességet.