Köszönöm, Barátom a segítséged!

Köszönöm, Barátom a segítséged!

A villanyszerelő iskolába azért szerettem járni, mert a srácok, akikkel tanultam, mind nagyon sokrétű, férfias munkákban jártas emberek voltak és eszméletlenül sokat tanultam tőlük.

Sajnos, mivel apám hamar meghalt és anyámnak nem volt aztán másik férje, egyedül nevelt bennünket, nem volt módom igazán ellesni a férfias dolgokat senkitől. Amire rájöttem magamtól, vagy az élet megtanított, csak azt tudtam előtte, nagyon jól jött nekem, hogy el tudtam lesni néhány érdekes dolgot tőlük. Jó volt akkor is, mikor a mostani házunkba költözve szembesültem azzal, hogy a fatüzeléshez szükséges fa, azt pedig, ha az ember valamennyi pénzt meg akar takarítani, neki kell összevágnia. Bevallom, annyi tudásom volt, hogy a favágást baltával vagy fűrésszel kell csinálni, de hogy milyennel és hogyan, arról fogalmam nem volt.

Felhívtam hát az egyik srácot és tanácsot kértem tőle, hogy milyen módon tudnám ezt a legjobban, legügyesebben és leggyorsabban kivitelezni. A válasza egyértelműen az volt, hogy vegyek egy STIHL motoros fűrészt és azzal álljak neki.

Én hallgattam rá tapasztalat és elégséges tudás hiányában és be is szereztem a szükséges felszerelést, de hiába volt ott a fűrész, nem tudtam vele mit kezdeni, hiszen még sosem használtam ilyet. Felhívtam hát újra, hogy ha van egy kis ideje, segítsen már nekem ezt a gépezetet beüzemelni, és mutassa már meg, hogyan kell használni.

Szerencsére pont ráért, így el tudott jönni hozzám és hozott néhány dolgot, amire szükség van egy motoros láncfűrész beindításához. Ilyen például a benzin, ami működteti a motort és a kenőanyag, ami nem hagyja, hogy a súrlódás okán hamar elkopjon és tönkremenjen. Végtelenül hálás voltam, hogy megtanított engem erre, és később még számtalan más dologra is, amit nagy hasznossággal tudtam alkalmazni a mindennapi életemben.

Így, most már egészen teljes értékű férfinek érzem magam és nem szorongok azért, hogy nem vagyok képes elvégezni a ház körüli munkákat. Köszönöm, Barátom!