Motoron jött a villanyszerelő

Motoron jött a villanyszerelő

Nemrég villanyszerelőt kellett hívnom, mert elromlott a nappaliban a lámpa. Ugyan akkor még nem csinált semmit (mert hát új lámpát is kellett vennem), de megnézte a szerelő, hogy mik a teendők, mennyire károsodott meg a rendszer.

Pontosan érkezett, de nagy meglepetésemre nem autóval, hanem motorral jött. A motoros nadrágján jól látható Sixgear felirat díszelgett, a bukósisakja tökéletesen passzolt a motorjához. Mondjuk nem kellett volna nagyon meglepődnöm, hiszen egy harmincas férfiról van szó, de azért mégsem megszokott, hogy a szakemberek két keréken jönnek házhoz.

Amíg megnézte, hogy mi az ábra a villannyal, rákérdeztem a nadrágján lévő feliratra. Először azt hittem, hogy a cége neve ez, de felvilágosított, hogy ez a kedvenc motoros márkájának és boltjának a neve.

Ezután végig a motorokról beszélgettünk. Elmesélte, hogy mióta motorozik, és hogy hogy jött neki ez a motoros szerelem. Szó szerint, hiszen a feleségét is e szenvedélye kapcsán ismerte meg.

Mondta, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki rácsodálkozott arra, hogy motorral jött, már is megrökönyödött már rajta. De nem bánja, így legalább mindig van miről beszélgetnie az ügyfelekkel. Szívesen beszél erről a témáról. Azt mondja, kevés ideje van a munkája mellett, és így tudja összekötni a melót a hobbival, hogy motorral jár, ahova csak lehet. Persze amikor nagy meló van, autóval megy, hogy minden kellék beférjen, de az ilyen előzetes megbeszélésekre és felmérésekre két keréken érkezik.

Mesélt még a Sixgearről is, hogy ez egy motoros bolt, és mindent meg lehet itt találni, amire egy motorosnak szüksége lehet. Három éve talált rá erre az áruházra, azóta mindent innen rendel, mert nagyon megbízható és jó minőségű cuccokat kap a pénzéért.

Amikor végzett, felajánlotta, hogy visz egy kört a motorral, ha már ennyire érdeklődtem, de én kedvesen visszautasítottam, mert a két keréken való száguldás nem az én műfajom.