A napelem bekötésénél és az autónknál is fontosak a részletek

A napelem bekötésénél és az autónknál is fontosak a részletek

Nemrég eldöntöttem, hogy napelemes rendszert szeretnék. A kivitelező cég hamar neki is látott a kiserőmű megtervezésének. Na ilyenkor szokott kiderülni, hogy az embernek a háza táján egy csomó villanyszerelési dolog nincs rendben. Először is kitudódott, hogy csak 1 fázisom van, arra pedig csak minimális teljesítményű inverter köthető. Ezenfelül az egész villanyóra szabványosításra szorul, amihez szintén be kell nyújtani terveket meg minden egyebet. Emiatt most úgy áll a dolog, hogy keresnem kell egy megfelelő jogosultságokkal rendelkező villanyszerelőt, aki profin el tudja végezni ezeket az elektromossággal kapcsolatos munkálatokat. Bár a villanyórát alapból cserélni kell majd olyanra, ami a kimenő áramot is méri.

A földelés sincs rendben, de a napelemes cég azt mondta, hogy a telepítőkkel egyidőben egy érintésvédelmi szakember is ki fog majd jönni, és csak akkor történik meg az átadás, ha ő is mindent jónak talál. A rendszerhez alapból többféle védelmi funkció tartozik, hogy ne történjen semmilyen tűzeset, vagy ha neadjisten’ mégis megtörténne a baj, egyetlen kapcsoló segítségével meg lehet szüntetni az egyenáramú vezetékek energiaellátását.

A villanyszerelés és a napelem együtt egyáltalán nem olcsó, sokat költöttem rá. Ezért a többi kiadásomra jobban oda kellett figyelnem, emiatt is kezdtem el érdeklődni a gumicsere árak iránt. Mire meglesz a napelem és termel is, már nem közlekedhetek tovább téli gumival. Ez pedig egy olyan szolgáltatás, aminél fontos az ár-érték arány. Így akadtam rá az internetet böngészve a metaautoszerviz.hu honlapjára, ahol egy részletes összeállítást találtam a gumicsere árakról. Az máris tetszett, hogy a pontos költségek ismerete ad egyfajta kiszámíthatóságot a szolgáltatás tekintetében, viszont azt a fajta meglepődést is ismeri a legtöbb ember, amikor gyorsan elszalad valami látszólag aprónak tűnő ügyet elintézni, ami alapesetben nem kellene a tervezettnél több időt igénybe vegyen, errefel azzal szembesül, hogy ez legalább háromszor vagy négyszer annyi időbe telik, mivel teljesen véletlenül égészen pontosan most jutott eszébe mindenki másnak is, hogy eljött a tökéletes pillanat ennek a szezonális teendőnek a letudására…

A metaautoszerviz.hu ettől a kellemetlenségtől is igyekszik megkímélni minket. Kitaláltak ugyanis egy online időpontfoglalásos rendszert, így amellett, hogy nem felejtjük el, hogy mikor esedékes a gumicsere időpontja, a halogatók is nehezebben tudnak előállni valamilyen jó kifogással, hogy miért húzzák ezt még egy darabig – még a nagy tumultust is elkerülhetjük.

gumicsere árak

Ki is próbáltam hát a műhely szolgáltatását, és teljes mértékben meg voltam elégedve a metaautoszerviz.hu hozzáértésével. A gumik cseréje közben kiderült, hogy pár egyéb kisebb javítás sem ártana, például a futómű beállítása nagyban csökkentené a későbbi meghibásodás lehetőségét. De ezúttal még így sem szálltak el annyira a költségek! Úgy voltam vele, hogy ez még belefér nekem, elvégre nem minden nap viszi szerelőhöz a kocsiját az ember, ha pedig már itt vagyunk, működjön minden a lehető legtökéletesebben. Ennek a döntésemnek később kifejezetten örültem, mivel érezhetően kényelmesebbé tette az autós útjaimat. Arról se felejtkezzünk el, hogy a rendszeres ellenőrzéseknek, és az ilyen kisebb, banálisnak tűnő igazításoknak mekkora jelentősége lehet adott esetben. Nem túl kellemes érzés az úton ragadni, vagy még rosszabb esetben önhibánkon kívül balesetet okozni mondjuk egy nem megfelelően karbantartott és működő fékrendszer miatt. Ennek elkerülése végett én egész biztosan el fogom ezeket végeztetni egész évben a metaautoszerviz.hu-nál. Az ő tapasztalt szemeik ugyanis egész biztosan időben kiszúrják, ha bármi gond adódna!