A nők öröme a házfelújításban – Swarovski nyaklánc elektromos javításért

A nők öröme a házfelújításban – Swarovski nyaklánc elektromos javításért

Rengeteg helyen laktam már életem során, kiskoromban is annyiszor költöztünk, hogy egy kezemen talán meg sem tudom számolni. Anyukám sosem volt megelégedve, mindig talált valamit a környéken, ami nem tetszett neki és beleköthetett. Lehetett az egy ugató kutya a szomszédban, egy hangoskodó gyerek, aki naphosszat a kertben töltötte az időt és a medencében pancsolt, vagy esetleg a szomszédok szerettek nyaranta a kertben grillezgetni estébe nyúlóan. Szóval mindig talált egy jó okot arra, hogy az aktuális családi fészek miért nem a legmegfelelőbb számunkra, miért kellene ismét új ház után nézelődnünk. Természetesen apu és én mindig próbáltuk lebeszélni őt, de sajnos sosem engedett a nyolcból, ha neki valami nem tetszett, akkor arra megoldást kellett találni. Persze azért mindenki számára nagyon fárasztó volt minden egyes háznál ugyanazt eljátszani, hiába próbáltunk olyat keresni, amin a legkevesebb munkát kellett elvégezni, ennek ellenére mindig belefut az ember néhány nagyobb horderejű átalakításba.

Ez így történt a jelenlegi házunknál is, ami reményeink szerint már az utolsó is lesz egyben, persze ha anyu is úgy akarja. Ennek a háznak a legnagyobb problémája az elektromos hálózattal volt, így nagyon hamar kiderült, hogy sürgősen javításra szorul.  Sajnos arra is hamar fény derült, hogy nem részleges, hanem a hálózat teljes felújításáról lenne szó. Mint megtudtam ilyenkor nem csak a vezetékek cseréjéről van szó, hanem a csövekre, elektromos szerelvényekre és dugaljakra is kiterjed. Sajnos ez a művelet rengeteg bontási munkálattal is jár. Szóval úgy nézett ki, hogy elég nagy fába vágtuk a fejszénket, de anyu kedvéért ugye mindent, Szó se róla, maga a ház gyönyörű környezetben volt, a közlekedés kiváló volt, a ház elrendezése pont passzolt az igényeinkhez. Így elkezdődött a keresgélés megbízható mesteremberek után, akik megtervezik és kivitelezik az munkát. Végül apu egyik ismerőse talált egy megbízható céget, akivel egész jó áron meg tudtak állapodni.

A család nagyon jóban lett a vállalkozóval és egyik hétvégén át is hívtuk őket a feleségével grillezni a hétvégi házunkba. Amikor megláttuk a feleségét, mindenkinek leesett az álla, úgy nézett ki, mint aki most lépett ki egy magazin címlapjáról. Minden passzolt mindennel, a haja tökéletesen állt. Viszont amin azonnal megakadt a szemünk, az a swarovski nyaklánca volt, ami csak úgy ragyogott a nyakában. Persze azonnal kaptunk az alkalmon, hogy megkérdezzük, honnan van az a csodás ékszer . Kiderült , hogy az interneten rendelte, és mondta, hogy nézzünk szét mi is , mert kivételesen szép ékszerekből lehet ott válogatni. Áldottam az eget, hogy pont nálam volt a tabletem, és rögtön felmentem az oldalra, hátha én is találok magamnak valamit, amit nekem szánt az ég is. Természetesen nem csak én, hanem anyu is egyből rákattant és pár nappal később már mi is swarovski nyaklánccal büszkélkedhettünk. Szegény apu viszont már kevésbé volt boldog, ami a pénztárcáját illeti, mert nem gondolta, hogy a ház villanyszerelése kapcsán ilyen jellegű költségekkel is számolni kell. De azt még ő is beismerte, hogy ilyen szép swarovski nyakláncokat még ő sem látott.

Végül a ház is elkészült, és egyelőre úgy néz ki, hogy anyu is nagyon elégedett a jelenlegi lakhelyünkkel, reméljük így is marad, maximum pár swarovski nyaklánccal majd egy kis időre le tudja őt kenyerezni a család, ha esetleg mégis talál valami kifogásolható dolgot.