A villanyszerelő édesapám és az e-tanusitas.eu mindenben a segítségünkre van

A villanyszerelő édesapám és az e-tanusitas.eu mindenben a segítségünkre van

Apukám olyan ember, mint a mesében, mint amilyenről minden kislány és felnőtt nő álmodozik. Igazi ezermester, végzettsége szerint villanyszerelő, de mindenhez ért. Amikor az első lakásunkat vettünk, rengeteget segített, a kiválasztásban is, és a felújításban is a férjemnek. Zöldfülű, tapasztalatlan huszonévesekként szörnyen hálásak voltunk neki. A lakás teljes villamoshálózatát kicserélte, korszerűsítette, lecserélte a konnektorokat, és még sorolhatnám.

Most pedig abban volt nagy segítségünkre, hogy eladjuk ezt a lakást, ugyanis hamarosan gyarapodik a család, ezért nagyobba költözünk. Már minden megvolt a szerződés az új lakással, és már vevőt is találtunk a miénkre, amikor kiderült… Amikor kiderült, hogy nem találjuk a lakás energetikai tanúsítványát, teljesen pánikba estünk. Itt a majdnem kész szerződés, mindkét ingatlanra, és most még hetekig tolódik az egész? Hát ki fogja az megvárni? Az eladó, aki szintén menne már az új lakhelyére, vagy a vevő, akinek el kell költözni a mostani albérletéből?

Édesapámat hívtuk fel, hogy nem tud-e valami jó megoldást a problémára. Kétségbeesett hadarásunkat félbeszakítva csak ennyit mondott: e-tanusitas.eu! Azonnal rákerestünk a cégre, és rögtön tudtuk: meg vagyunk mentve. A helyszíni felméréstől számított 24 órán belül kézhez kapatjuk a hitelesített tanúsítványt. Azonnal felhívtuk a megadott a telefonszámot, ahol felvették az adatainkat, név, elérhetőség, ingatlan címe, majd biztosítottak róla, hogy a területi kolléga hamarosan jelentkezik, időpontegyeztetés céljából. Így is történt, mivel nagyon rugalmasak, már másnapra sikerült találkozót egyeztetni. A mérnök kérte, hogy ha vannak építészeti dokumentumok, tervrajz, alaprajz, ami a segítségére lehet, készítsük elő, a minél gyorsabb munka érdekében.

Másnap minden rendben zajlott, a felmérést követően megkérdezte, mennyire sürgős a dolog, mondtuk, hogy nagyon, ezért abban állapodtunk meg, hogy amint elkészül a tanúsítvány, a hitelesített sorszámot elküldik sms-ben, ez kb. 6-12 órába telik. Ez alapján az ügyvéd már el tudja készíteni az adásvételi szerződést, és rögtön előrébb vagyunk. A felmérést követő 24 órán belül elektronikus formában pedig megkapjuk a teljes dokumentumot.

e-tanusitas.eu

Azóta már beköltöztünk az új lakásba, és nem győzök elég hálás lenni édesapámnak és az e-tanusitas.eu-nak, mert nélkülük minden sokkal nehezebb lett volna!