A villanyszerelő esete a klímával

A villanyszerelő esete a klímával

Apukám szakképzett villanyszerelő, azonban vannak dolgok, amikben ő sem tud mindent. Például sokáig elképzelni sem tudta, hogy megoldható a fűtés klímával is. Régimódi figura, így neki teljesen természetes, hogy miután hazaér munkából, még nekiáll fát hasogatni, és begyújt a kazánházban. Én is ebben nőttem fel, nekem is megszokott dolog volt, hogy apu megy a kazánházba begyújtani. Aztán persze kirepültem a fészekből, felköltöztem a fővárosba, és egy kicsit más szempontból láttam a világot.

Egy társbérletbe költöztem, de nem egy kis zugot kell elképzelni, hanem egy nagyon is modern lakást, ahol a fűtés klímával van kiegészítve. Tudom, biztosan te is azt gondoltad, hogy a klíma az inkább csak hűtésre való, mert a legtöbb helyen csak nyáron használják. Most meg fogsz lepődni, de a klíma fűtésre is használható, persze nem akármelyik klímaberendezés alkalmas erre. Ebből adódóan jól meg kell nézni, milyen berendezésre ruházol be.

Szerencsére az én lakótársam már jártas volt ebben, így amikor az apukám, aki szememben a világ legjobb villanyszerelője, ellátogatott hozzánk, tudott neki mesélni a klímás fűtésről. Persze nem csak úgy hasra ütésre állt neki beszélni róla, mintha ezt érezné élete legfontosabb küldetésének, hanem apukám kérdezett rá, hogy ugye jól érzi, hogy most a fűtés klímával megy? Elmondtuk neki, hogy igen, és javasoltuk, hogy talán ő is elgondolkodhatna rajta, mert amúgy nem is olyan rossz dolog.

Bár én később érkeztem a lakásba, lakótársam a régebbi lakó, így ő tud érdemben nyilatkozni a klíma témában. Elmondta, hogy a Fábián Group Kft. által tett szert a klímára, és több érv is állt emellett, ami meggyőzte. Röviden, tömören összefoglalta, hogy maga a klíma hatékony, mert ha megfelelően használja a tulajdonosa, illetve erre alkalmas a készülék, akkor télen is hasznát veszi a fűtésben, és nem csak a nagy nyári melegekben nyújthat lehűlést. A klímával való fűtés pénztárcabarát megoldás is lehet, ugyanis a hely adottságaihoz mérten legalkalmasabb készüléket javasolja a szolgáltató. Ez pedig költséghatékonyabb is lehet, mint a már meglévő fűtőrendszered.

A klíma működés közben ráadásul folyamatosan szűri a levegőt, így az is garantált, hogy a levegő a megfelelő hőmérsékleten felül tiszta is. Ha mindez nem lenne elég, a cég munkatársai nem csak akkor vannak jelen, amikor beszerelésre kerül az eszköz. Lehet rájuk számítani akkor is, ha valamilyen javítás merül fel, vagy éppen elérkezik a karbantartás ideje.

Ezek voltak azok az általános információk, amiket fontosnak tartott lakótársam elmondani. Ezután még hosszasan ecsetelte, hogy milyen előnyei vannak annak, ha a fűtés klímával van megoldva. Úgy tűnik, apukámat sikerült meggyőzni, és már ő is elkezdett gondolkodni a fűtése korszerűsítésén. Ugyanis, amikor egy fárasztó nap után hazaér, sokszor nem hiányzik neki még a sok fahasogatás is. Láttam, ahogyan feljegyezte magának a Fábián Group Kft. nevét, valamint az oldalt, ahol a klímákkal kapcsolatban több információhoz juthat. Én ezt máris happy endnek könyveltem el, mert tudtam nagyon jól, hogy apunak máris szöget ütött a fejébe, hogy a fűtés klímával könnyebb lenne. És biztos vagyok benne, hogy hamarosan lépni is fog az ügyben.