Az alkoholisták bentlakásos kezelése szinte villámgyors is lehet

Az alkoholisták bentlakásos kezelése szinte villámgyors is lehet

Bármennyire szeretnénk is azt hinni, hogy az alkoholizmus mindig csak másokat érint, másoknak mi is csak mások vagyunk. A legjobb családban is megesik, hogy valaki túl sokszor tölti újra a poharat, és egy idő után már csak akkor hagyja abba a keze a remegést, ha be van töltve az aktuális adag. Szomorú dolog ez, tudom, hiszen apámat is emiatt kellett ápolni. De szerencsére az alkoholisták bentlakásos kezelése ma már nem olyan hosszú és fájdalmas eljárás, mint régebben, és még egy olyan makacs villanyszerelőt is össze tudtak rakni romjaiból, mint az öregem. Azt hiszem, itt egy igazi csodának voltunk tanúi, ez pedig egy nagyon kedves és lelkiismeretes magánklinikának köszönhető, ahol végül kezeltettük.

Egy villanyszerelőnek biztos kezekre van szüksége, márpedig az alkoholelvonás következtében kialakult remegés nem sokat segít a munkában. Szegény apukám hiába volt mindig is mestere a szakmájának, egy pont után oda jutott, hogy vagy iszik vagy dolgozik. A kettő eleve ki kéne, hogy zárja egymást, de tudjátok, hogy van ez. A lényeg, hogy szerencsére a tesókkal, unokatesókkal össze tudtunk adni annyi pénzmagot, hogy el tudtuk vinni kezelésre ebbe a magánintézménybe, amit az interneten találtunk. Korábban sosem hallottam a felepulok.hu-ról, bár nem is volt rá szükség. Viszont amit ott olvastam, az sokkal több volt, mint szimpatikus.

Egy klinika, ahol alkoholisták bentlakásos kezelése folyik és nem tart fél évig, mindössze egyetlen hónapig, plusz az utógondozás? Pontosan erre volt szükség! Nem engedhette meg magának fater, hogy ilyen hosszú időre elvonuljon a világtól, az egy hónap viszont kivitelezhetőnek tűnt, szóval belement a dologba. Igaz, még csak egy konzultáción vagyunk túl, de ha minden jól megy, akkor van rá esély, hogy ismét normális életet élhessen.