Bármi történhet, már van lakásbiztosításunk

Bármi történhet, már van lakásbiztosításunk

Sosem volt nagy barátom az elektromosság. Egyszer tönkretettem a hajvasalómat, a mai napig nem tudjuk, hogyan, leégettem egy hajszárító motorját, többször lecsaptam otthon a biztosítékot, az én szobámban valahogy mindig hamarabb égett ki a villanykörte, mint a többieknél… A számítógépemet is kétszer kellett már vinni szervízbe, de szerencsére eddig mindig nem tudták javítani. Ezek után félve költöztem össze a barátommal, néha már tényleg olyan rémképeket láttam, hogy elektromos tüzet okozok a lakásban és kigyullad az egész.

Megvan a megnyugtató megoldás

Amikor ezt elmeséltem a barátomnak, megnyugtatott, hogy semmi gond, kössünk lakásbiztosítást, ha ennyire aggódom. Bár az az életünket nem védi meg, de a lakást igen, úgyhogy nem tudok benne nagy kárt okozni. A lakásbiztosítás fogalma egy kicsit homályos volt számomra, mert eddig még soha nem kellett egyedül biztosítást kötnöm, lakásbiztosítást pedig még annyira sem. Amíg a szüleimmel laktam, ez nem volt téma, mert ha volt is biztosítás a házon, azt apa intézte, nem én. Úgyhogy a barátom javaslata alapján utána olvastam a lakásbiztosításoknak és kikupáltam magamat a témában.

A rengeteg lehetőség közül nehéz kiválasztani a legjobbat

Kiderült, hogy lakásbiztosítást nem csak saját ingatlanra lehet kötni, tehát mi is köthetünk a lakásra biztosítást, hiába vagyunk csak bérlők. Ez nagy könnyebbség, hiszen nem kell a tulajdonost rávenni ilyesmire, mi is meg tudjuk oldani a dolgot egyedül. Manapság már nem csak olyan biztosítási csomagok vannak, amik a lakást biztosítják és ennyi, hanem rengeteg extrából is lehet válogatni. Csak hogy néhányat említsek, ilyen extra a gépjármű asszisztencia, a kisállatok és háziállatok biztosítása, a vandalizmus és graffitikárok megtérítése és a kiterjesztett fedezet akár még a kerti búrotokra és a napelemekre, napkollektorokra is. Sok lehetőségből lehet választani és sok biztosító kínál kedvező csomagokat, úgyhogy jól meg kellett rágnunk a témát a barátommal. Nagy nehezen döntöttünk, úgyhogy most már jöhet beázás, kisállat, tűz, bármilyen csapás, mert fel vagyunk készülve rá.