Autóbérlés közben kaptunk egy tuti ajándéktippet

Autóbérlés közben kaptunk egy tuti ajándéktippet

Horvátországba megyünk idén nyaralni, már az egész család tűkön ülve várja. Előtte azonban még lesz egy nagy családi banzáj, a nagyobbik fiunk szülinapja. Úgyhogy két dolgot kell elintézni: bérelni autót, és kitalálni az ajándékát.

Az előbbi egyszerűbb témának bizonyult, így még az S. Rent-nél is az ajándékon tanakodtunk, miközben kiválasztottuk az autót és kitöltöttük a szükséges papírokat.

Akkora szerencsénk volt, hogy egy fiatal segítő srác meghallotta a beszélgetésünket, és elnézést kérve elmondta, hogy az 13 éves öccse most a mobiltelefon kiegészítőkért rajong, és tud egy szuper blogot, ahol többféle ilyen termékről olvashatunk.

Amint elintéztük a bérlési papírokat, rögtön megnéztük a honlapot. Különféle bluetooth-os mobiltelefon kiegészítő leírását, jellemzését találtuk a weboldalon.

Első bluetooth-os eszközként értelemszerűen a laptopot, tabletet említették, de egy saját számítógéphez még fiatalnak találjuk a kölköt, másrészt, inkább vennénk valamit konkrétan a telefonjához.

A blog 3 népszerű terméket említett: a bluetooth-os kesztyűt, az okosórát és a hangszórót.

Mobiltelefon kiegészítő ide vagy oda, úgy gondoltuk, egy okosóra még felesleges neki, inkább használná bolondozásra, mint hasznosan.

A kesztyűről azonban még életünkben nem hallottunk, így tüzetesen elolvastuk a leírást. A kesztyű lényege, hogy a gyereknek télen se a kesztyűt levenni, se a telót elővennie nem kell ahhoz, hogy a zenelejátszót kezelje: állítsa a hangerőt, léptessen egy számot, illetve hívást is tud fogadni vele, ugyanis beépített mikrofon található benne.

A hangszórók is igen klassz, tipikus tinédzsernek való ajándéknak tűntek a blog alapján, hiszen csatlakoztathatók telefonhoz és számítógéphez is, így ha két év múlva, a középsulihoz kap egy laptopot, azzal is tudja majd használni őket. Autóban akár hívás kihangosítására is alkalmasak, bár ezt a funkciót a kölök egy darabig még biztos nem használja ki. USB csatlakozón keresztül tölthetőek, és a honlap szerint egy baráti összeröffenés elengedhetetlen kellékei, amivel egyetértettünk.

A kesztyűre majd visszatérünk karácsonykor, úgyis szezonális lesz.

Mikor két hét múlva elmentünk a kiválasztott autóért, nem győztünk hálálkodni az eladósrácnak a tuti tippért. Egészen Horvátországig az új hangszórókról hallgattuk zenét. Ráadásul közben számos témáról tudtunk beszélgetni, ilyen volt például az elektromosság is, aminek tulajdonképpen már a kocsikhoz is köze van, tekintve, hogy léteznek már elektromos autók is. Kíváncsi vagyok, itthon vajon hányan használhatnak ilyen autót.